duminică, 5 iulie 2009

Yeti - omul-maimuţă


Aproape în toate masivele muntoase din lume circulă legende despre omul-maimuţă, denumit în moduri diferite: yeti, almasty, barmanu, bigfoot. Una dintre aceste creaturi umanoide a fost omorît în 1957, în China. Avea statura de un metru, cîntărea 20 de kg, nu era bipedă, avea unghii plate şi mari, o blană deasă, iar în stomac s-au găsit iarbă şi bambus. Dintre 100 de mărturii despre aceşti "omuleţi sălbatici", 7 au foat considerate absolut credibele. Însă nu toţi oamenii-maimuţă sunt pitici: în Tibet şi în China se întîlnesc şi gigantopiteci. Bigfootul din America de Nord este considerat gigantopitec, strămoşul creaturilor de 3 metri, cu o greutate de 300-400 kg, un fel de King Kong al preistoriei (fosilele lui au fost găsite doar în Asia şi nici un exemplar în America). Martorii descriu bifootul modern puţin mai mic de 2 metrii. Unii consideră că aceşti oameni sălbatici sunt primate care s-au adaptat la o climă riguroasă, devenind bipezi, alţii - că sunt neandertali care au supraveţuit.

2 comentarii:

  1. Intradevar un fenomen inexplicabil până în momentul de faţă. Prezenţa acestor creaturi a fost raportată în aproape fiecare parte a lumii. Cred că ciudatele fiinţe reprezintă veriga de legătură dintre maimuţe şi om.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca Yeti este un trucaj doar pentru ca sa sperie copiii. Eu nu cred si va spun ca daca yeti a existat mai de mult acum nu mai e doar daca nu mai sunt puii lui?!

    RăspundețiȘtergere