luni, 6 iulie 2009
Ciocolata
Ciocolata nu a fost dulce de la început. Se pare că primii care au folosit-o, mayaşii, nu puneau preţ pe ea ca desert, utilizînd-o în schimb ca băutură sacră, în cadrul unor rituale iniţiatice. Mai tîrziu, spaniolii au adăugat trestia de zahăr şi i-au îmbogăţit aroma cu esenţe de vanilie şi scorţişoară. Tehnologia de prelucrare a ciocolatei a avansat, eliminînd treptat o serie de componente amărui. În secolul al XIX-lea au avut loc două mari revoluţii în istoria ciocolatei. În 1847 o companie engleză a produs prima ciocolată solidă, iar în 1876 elveţianul Daniel Peter a introdus laptele în ciocolată şi a creat un nou produs - ciocolata cu lapte. Ciocolata a făcut parte din raţia soldaţiilor americani încă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi este nelipsită din hrana astronauţilor.
Etichete:
Gastronomie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu