duminică, 19 iulie 2009

Populaţia Terrei


În anul 1800 populaţia glogului era 1 miliard. Ea s-a dublat în următorii 120 de ani, iar în 1960 atingea deja 3 miliarde. Populaţia s-a dublat iarăşi, în doar o jumătate de secol, şi depăşeşte în prezent 6 miliarde (dintre care 1,3 mlrd locuiesc în China). Pronosticurile indică o explozie demografică: în 2050 se va ajunge la circaa 10 miliarde, iar dacă ritmul de creştere a populaţiei se va menţine, acesta va depăşi în 2150 numărul de 100 de miliarde de locuitori ai Terrei. Planeta noastră nu este însă în stare să asigure condiţii necesare de trai decît pentru 10 miliarde.
Cele mai populate ţări sunt Cina şi India. Ele reprezintă peste o treime din populaţia globului. Cel mai populat oraş al lumii este Tokyo, capitala Japoniei. New York se află pe locul V, după Mumbai (India), Sao Paolo (Brazilia) şi Shanghai (China).

3 comentarii:

  1. Dacă ân anul 1800 au fost 1-miliard de locuitori ,dacă dăm 100 de ani ânnapoi cine era pe pământ...absolut nici un om...care ar fi explicația.! Nu sântem de pe planeta TERRA-PĂMÂNT și strămoșii strămoșilor noștri au venit de pe alte planete cu nave și supernave cum ar fi MURMUTENYA,PĂSĂRUICA,ARVARIO,ZORIOPALLATYA,CICLIADOS, PALATYA PĂDUREANCA,CÂMPENEASA ȘI MULTE ALTELE CARE SE ASEAMĂNĂ CA FORME GEOGRAFICE CA TERRA-PĂMÂNT...ȘI EU NECULAI NYCU DIDITA -facebook mesaj-ÂNCERC SĂ FAC O SUPERNAVĂ*** NAVĂ AERONAVĂ SĂ PLECĂ ÂN LUMEA UNIVERSULUI A STRĂMOȘILOR NOȘTRI...VĂ MULȚUMESC.

    RăspundețiȘtergere
  2. ASA CĂ GÂNDIȚI LOGIC ȘI BINE CĂ NU SUNTEM/SÂNTEM ÂN ANUL 2000 CI DOAR ÂN ANUL 312 ERRA NOASTRĂ ERRA GLACIARĂ-SPIRITUALĂ A FOST CU MULȚI ANI ÂN URMĂ ,DAR MULȚI TRĂIESC ȘI ACUM CU ACEEAȘI MENTALITATE A TIMPULUI DE MULT TRECUT ,CEIA CE NE ÂMBĂTRÂNEȘTE ESTE TIMPUL DE PE ACEASTĂ PLANETĂ NUMITĂ TERRA-PĂMÂNT...ERRA MODERNĂ ȘI CONTEPORANĂ ESTE VA FI ȘI ÂN VIITORUL APROPIAT DAR MULȚI NU-ȘI DAU SEAMA ÂNCĂ,EDUCĂTE ȘI SINGUR CU CONȘTIINȚĂ ȘI LOGICĂ ÂN CEEA CE FACI CA SĂ FII CORECT ȘI CIVILIZAT. ERRA- UNIVERSULUI CU GALAXII ȘI PLANETE VIITORUL APROPIAT,,VEZI PAGINA= INVENȚII -INOVAȚII -LUMEA UNIVERSULUI DIDITA NYCU=FACEBOOK...ERRA NEMURIRII ȘI TELEPORTĂRII ÂN SFERELE TRIDIMENSIONALE ALE UNIVERSULUI...VĂ MULȚUMESC...CU DRAG ȘI RESPECT PENTRU OAMENI ,,NYCU DIDITA,,FACEBOOK.

    RăspundețiȘtergere