joi, 16 iulie 2009

Arctic Doomsday Seed Vault - depozitul pentru ziua Judecăţii de Apoi


La 26 februarie 2008 a avut loc inaugurarea oficială a Arctic Doomsday Seed Vault sau Global Seed Vault (Depozitul pentru ziua Jucecăţii de Apoi), creat sub egida organizaţiei internaţionale Global Crop Diversity Trust (Roma). Dacă în caz de vreun cataclism mondial - război sau catastrofă - supravieţuitorii vor fi nevoiţi să restabilească agricultura sau flora planetei, ei vor trebui să-şi amintească doar denumirea de Longyearbyen. Anume acolo, departe de "marea civilizaţie", sub un strat gros de veşnic îngheţat, în adîncimea munţilor se află uriaşul depozit. Aici vor fi stocate tone de seminţe ale diversilor plante de pe întreaga planetă.
Deşi pe Pămînt există şi alte depozite de seminţe "pentru zile negre", Global Seed Vault este cel mai bine gîndit şi protejat. El nu va fi afectat, chiar dacă se vor topi toţi gheţarii la ambele poluri planetare. Condiţiile de păstrare sunt de aşa natură, încît seminţele pot rezista pînă la o mie de ani.

Un comentariu:

  1. acolo se afla semintele plantelor pure, nemodificate genetic, iar tot ce se va cultiva de acum iainte va fi modificat. acoo se afla rezerva de hrana a elitei care va conduce lumea, care va transforma viata pe planeta in sclavie. totul in natura va fi inlocuit prin OMG, in ideea de a reduce populatia planetei prin infometare si boli generate de nutritie.

    RăspundețiȘtergere