joi, 3 septembrie 2009

Supravieţuitorii trăsnetelor


Oamenii care sunt loviţi de trăsnet au şanse suprinzător de mari să scape cu viaţă, deşi adesea suferă schimbări organice misterioase. Supravieţuitorii trăsnetelor au organizat în 2007 o conferinţă internaţională, în încercarea de a-şi depăşi traumele şi de a-şi împărtăşi experienţa.
Conferinţa Mondială a Supravieţuitorilor Trăsnetelor şi Electrocutărilor s-a desfăşurat într-a sală a unui hotel din Pigeon Forge, un orăşel din statul american Tennessee. Asociaţia victemelor fulgerilor are 1.400 de membri, mulţi din afara Statelor Unite. Printre participanţi nu s-au numărat doar victime, ci şi experţi medicali. La finele întîlnirii de trei zile, s-a decernat titlul "Supravieţuitorul anului".
Distincţia i-a fost acordată Lindei Cooper, femeia care a fost trăsnită de patru ori. Prima oară s-a întîmplat acum 24 de ani, cînd se afla în faţa unui oficiu poştal; a doua oară - pe cînd vorbea la telefon în casă; a treia oară - în timp ce spăla vase (prin ţevele instalaţiei din bucătărie) şi ultima oară - prin geamul deschis al maşinii. Actualul deţinător al nedoritului record de "cel mai trăsnit om din lume" îi aparţine lui Roy Sullivan, un silvicutor din Virginia. El a fost lovit de trăsnet de şapte ori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu