vineri, 4 septembrie 2009

Iluminaţii - cea mai mitică societate secretă


"Iluminaţii" sau "Perfectibilii" sunt, alături de "Francmasonii", societăţi misterioase despre care nu se ştie multe. "Iluminati order" este un grup fondat la 1 mai 1776, în Bavaria, de către fostul iezuit Adam Weishaupt, profesor de drept canonic, şi baronul Adolph von Knigge. Iniţial, grupul se numea "Perfectibili", avînd ca scop aderarea la un cod strict de moralitate, pentru a crea o comunitate capabilă să reziste forţelor răului. Biserica catolică nu accepta raţionalismul lui Weishaupt, care pretindea că religiile trebuie abolite, ca şi noţiunile de căsătorie sau proprietate.
Organizaţia, care n-ar fi depăşit 2000 de membri, printre care probalil marile personalităţi Goethe, Mozart şi Herder, ar fi dispărut în 1784-1785, fiind cea mai mitică societate secretă. Circulă unele zvonuri că Iluminaţii ar fi avut o implicare directă în Marea Revoluţie Franceză din 1789, deoarece fondatorii ordinului visau la o revoluţie în întreaga Europă şi aveau un plan de a o începe în Franţa.
Unii consideră că această organizaţie ocultă există şi în prezent, că este foarte puternică şi că guvernează lumea din umbră, ca în final să instaureze un guvern mondil totalitar. Ea s-ar compune din 13 familii, dintre cele mai bogate, influente şi puternice de pe glob. Pe internet poţi găsi nu doar diverse informaţii despre acest ordin luciferic (Lucifer era considerat drept Dumnezeul aducător de lumină şi adevăr), ci şi mărturii ale unor foşti Iluminaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu