vineri, 14 august 2009
Nostradamus - unul dintre cei mai mari profeţi ai lumii
Nostradamus (Michel de Nostre-Dame), astrolog, medic la curtea regală şi filosof francez (1503-1566), este considerat unul dintre cei mai mari profeţi ai lumii. Celebritatea i-a venit în timpul vieţii, după ce s-a adeverit una dintre prezicerele sale - moartea crîncenă, după o luptă într-un turnir, a regelui Franţei Hernric al II-lea (1559).
Nostradamus a studiat astrologia din nişte cărţi pe care mai apoi le-a ars şi şi-a început "Centurile astrologice", catrene profetice repartizate în serii de cîte o sută. În total a scris 10 "Centuri", în care a prezis evenimentele cruciale care aveau să se întîmple pînă în anul 3797. Pentru ca profanii să nu le poată înţelege, el şi-a redactat oracolele folosind modalităţile sintaxei latine, cu inversiuni, antiteze, anagrame (Rapis pentru Paris, Nersaf pentru Franţa, Norlaris pentru Loreni etc.), calambururi (Dort-leans pentru Orleans), metafore, cuvinte celtice, spaniole, latine, greceşti şi ebraice.
Autorul "Centurilor" descrie în catrenele sale mai multe evinimente pe plan mondial, care au fost ulterior descifrate şi confirmate de evoluţia istoriei: Revoluţia Roşie, venirea la putere a nazismului, lansarea aeronavelor în Cosmos, confruntarea cu SIDA etc. Nostradamus a prezis de asemenea explozia primei bombe atomice, moartea lui J.F. Kennedy, asasinarea lui Abraham Lincoln, uraganul "Katrina", dar şi un război al Rusiei şi Statelor Unite împotriva Chinei. Milţi dintre cei care au studiat "Centurile" consideră că Nostradamus a prevăzut atacul terorist din 11 septmbrie 2001 într-un catren în care vorbeşte despre "cerul în flăcări", "new city", "trăsnet uriaş" şi "doi fraţi răpuşi".
Fără să aibă nimic spectaculos în ea, moartea lui Nostradamus s-a produs la 2 iulie 1566. A fost înmormîntat în zidul Biserici Cordelierilor din oraşul francez Salon. În 1791, mormîntul lui a fost deschis şi osemintele reîngropate în Biserica "Saint Laurent" din Salon. Se zice că pe sicriul său era gravată data exactă a deschiderii mormîntului.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu