joi, 27 octombrie 2011

Masini cu nume de legenda


Lux, libertate, putere şi curse, toate aceste elemente se regăsesc în denumirile unor modele ce au făcut istorie.

Mustang

Ford a lansat pe 17 aprilie 1964 Mustang, un nume ce semnifica în spaniolă fără stăpân, ceva care aparţine tuturor şi nimănui. Nici reprezentanţii Ford nu au anticipat că această maşină va face senzaţie, clienţii ajungând să doarmă în faţa magazinelor pentru a fi siguri că vor reuşi să pună mâna pe supercar. Numai în prima zi de vânzare, au intrat în posesia americanilor 22.000 de unităţi, pentru ca în 1966 pragul de un milion de unităţi să fie atins. Mustang este o adevărată legendă americană şi a industriei auto, numele bolidului făcând furori şi în zilele noastre.

Rolls Royce

Rolls Royce a găsit ceea ce toţi constructorii auto au căutat: un nume care să exprimă delicateţea şi luxul unui autoturism. Iar impunătorul exemplar este deopotrivă surprinzător şi soft touch. Producţia a început în anul 1955 şi a înlocuit mai vechiul Silver Dawn. Silver Ghost este considerata cea mai valoroasa masina din lume, in 2005 valoarea asigurata a masinii era de 35 milioane $.

Cobra

Carroll Shelby spune că numele Cobra i-a venit într-un vis. Un pic ironică revelaţia pentru o maşină care nu este deloc "pacifistă", însă este clar un nume “de renume”. Sportiva capătă astfel imaginea vicleanului şarpe. E adevărat că în această categorie originala AC Cobra, Ford “împrumutând” denumirea pentru diferite versiuni Mustang.

Countach

Cam aşa exclamă italienii când văd ceva incredibil de frumos şi sexy. De aceea şi Lamborghini a ales acest sugestiv nume pentru sportiva maşină ce a fost produsă între 1974 şi 1989.

Veyron

Bugatti a ales această denumire după pilotul francez Pierre Veyron, câştigător La Mans 24 Ore în anul 1939. La auzul cuvântului Veyron, orice împătimit al industriei auto ciuleşte urechea. Primul exemplar a ieşit pe piaţă în septembrie 2005 ca fiind cea mai scumpă şi rapidă maşină din lume (1,1 milioane de euro) şi a fost produsă în număr de 200 de exemplare.

Carrera

Un nume dintre cele mai bune pentru a reprezenta o maşină. Carrera semnifică în spaniolă “cursa” şi conferă un aer potent supercarului. Roadsterul Porsche este unul dintre cele mai renumite din clasa sa.

Un comentariu: