sâmbătă, 19 februarie 2011

Pantofii minune


Oamenii de ştiinţă americani au creat recent nişte pantofi capabili să distrugă bacteriile şi să elimine astfel mirosurile neplăcute. Dispozitivele, numite „SteriShoes”, ucid organismele microscopice cu ajutorul razelor ultraviolete, notează Daily Mail.
Razele UV sunt folosite adesea în spitale, cabinete stomatologice sau bazine de înot datorită proprietăţilor dezinfectante, însă nu au mai fost utilizate niciodată până acum pentru îndepărtarea mirosurilor urâte din încălţăminte. Aparatul creat de compania americană Shoe Care Innovations trebuie introdus într-un pantof, iar apoi trebuie apăsat butonul din spate pentru a fi pus în funcţiune. El are nevoie de numai 45 de minute pentru a distruge 99,9 la sută dintre bacterii.
„Aceşti pantofi sunt recomandaţi de doctori deoarece reprezintă o metodă de a scăpa de bacterii, de mirosul neplăcut şi de riscul de infectare a picioarelor, fără a fi necesară utilizarea unor produse chimice, care pot avea efecte adverse”, a declarat Rainer Kuehling, din partea Shoe Care Innovations.
Pantofii SteriShoe pot fi cumpăraţi doar în pereche, pentru suma de 130 de dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu